Video deur intercom

2 tot 4 minuten lezen

Video deur intercom

Video deur intercom

Weten wie er aan uw deur staat te bellen, voordat u de deur opent, kan u een gevoel van extra veiligheid en zekerheid bezorgen. U heeft de volle controle over wie u al dan niet toelaat tot uw huis en u kunt nare verrassingen grotendeels vermijden. Dat is het grote voordeel dat een video deur intercom u kan bieden.

Audio of video deur intercom

Horen is goed, maar zien is nóg veiliger. Via een audio-intercom met de persoon die bij u aanbelt kunnen spreken, maakt dat u in de meeste gevallen wel weet voor wie of waarom u de deur opent. Maar échte oplichters en criminelen kunt u er niet altijd uithalen. Het wordt een ander geval wanneer u er ook nog eens beeld bij heeft. Dankzij een video deur intercom ziet u precies wie er staat en kunt u indien nodig ook extra (legitimatie-)bewijs vragen, zoals een badge / identificatiebewijs van een nutsbedrijf wanneer iemand uw meterstand wilt komen opnemen. Er bestaan trouwens video-intercoms met een panoramabeeld, zodat u breder dan alleen uw deuropening kunt kijken en de mogelijkheid dat zich iemand ‘buiten beeld’ probeert schuil te houden, aanzienlijk kunt verkleinen. Vaak is er ook nog een zoomfunctie voorzien.

Een video deur intercom betekent dat uw veiligheid en comfort er flink op vooruitgaan. Van zodra een bezoeker bij u aanbelt, verschijnt het beeld direct haarscherp op het (kleuren)display van uw video deur intercom. U kunt vervolgens met uw bezoeker praten, via een telefoonhoorn of via een draadloze en handsfree spreek- en luistermicrofoon. Is aan uw video deur intercom ook een elektrische deuropener gekoppeld, dan kunt u tot slot met één druk op de knop uw bezoeker binnenlaten. Ideaal wanneer u niet meer zo goed te been bent of als u ver moet wandelen om de deur te openen (zoals bijvoorbeeld in een flatgebouw).

Extra technologische snufjes bieden extra comfort

De technische ontwikkelingen staan niet stil. Zo ook niet wat een video deur intercom betreft. Er zijn nu ook intercomsystemen die uitgebreid zijn met een draadloze en draagbare monitor handset. Dit is een soort van tablet die u gemakkelijk met u door het huis kunt meenemen, zodat u niet altijd naar de bevestigingsplaats van de hoofdmonitor moet gaan om te kijken wie er aanbelt. Dit is zeker interessant voor mensen die vanwege hun gezondheid veel moeten rusten.
Sommige intercomsystemen bieden hetzelfde comfort dankzij een app, die u op uw tablet of smartphone kunt installeren. Dit maakt dat u ook wanneer u niet thuis bent, real time kunt zien wie er aan uw deur staat en dat u eventueel ook via uw smartphone of tablet voor iemand de deur kunt opendoen, terwijl u nog afwezig bent.

U kunt eveneens kiezen voor een video deur intercom met camera- of videofunctie. Deze video deur intercom maakt iedere keer dat er wordt aangebeld, automatisch een foto / film van de bezoeker en slaat deze op in het geheugen van de hoofdmonitor. Zo kunt u ook naderhand nog bekijken wie er aan uw deur stond terwijl u niet thuis was. Ook handig kan een video deur intercom met geïntegreerde verlichting zijn; automatisch springt het licht aan wanneer er aangebeld wordt. Zo heeft u altijd, ook ’s nachts, goed zicht op wie er bij u op de stoep staat.

Wilt u graag meer informatie of advies op maat over welke video deur intercom het meest geschikt is voor u? Vraag gerust een adviserend gesprek aan bij een installateur in uw buurt!

Blog

55 plus woningenLees blog
  • 55 plus woningen
  • 2 tot 4 minuten lezen
Alarm voor ouderenLees blog
  • Alarm voor ouderen
  • 2 tot 5 minuten lezen
Alarmknop ouderenLees blog
  • Alarmknop ouderen
  • 2 tot 5 minuten lezen