Verwarming
Natuurlijk al bekend en al steeds meer mensen hebben het, de slimme thermostaat. Handig om vanaf een afstand de verwarming alvast de verwarming aan te zetten. En om het verbruik te weten. Maar de slimme thermostaat kan nog veel slimmer.
Aan alle bestaande slimme thermostaten zitten beperkingen. De temperatuur is niet afzonderlijk te regelen in de verschillende kamers, werkt niet in samenspraak met zonnepanelen of meet niet het gas- of stroomverbruik.
Bediening en werking van de slimme thermostaat
Het is natuurlijk heerlijk om de verwarming alvast aan te zetten net voordat u thuiskomt. Maar ook is het fijn om de verwarming op een tijdklok te zetten of om vanaf de bank de verwarming een graadje hoger of lager te zetten.
Doordat nu de verwarming in hetzelfde systeem zit als verlichting, zonwering en alarmsysteem kan er veel meer.
De verwarming kan ook tegelijk met de verlichting aangaan of als de temperatuur buiten lager wordt gaat vanzelf de zonwering naar boven en de verwarming een graadje hoger. Alles automatisch.
De verwarming is te bedienen vanaf tablet, mobiel en natuurlijk het bedieningssysteem aan de muur. Dit zit allemaal bij elkaar. Geen aparte thermostaatklok meer nodig.
Door de ECO-modus wordt de temperatuur ’s nachts en als er niemand aanwezig is automatisch lager gezet. Ook bij het openen van een raam, kan de verwarming worden uitgeschakeld. Dit geldt ook voor vloerverwarming.
Meten
In het systeem ziet u niet alleen hoeveel energie en gas u waar verbruikt. De thermostaat meet ook meteen de opbrengst van uw zonnepanelen. Goed voor de energiebesparing en weer goed voor de portemonnee. Om over het gemak nog maar te zwijgen. Deze informatie is overal vanaf tablet of mobiel op te vragen. Geen ingewikkelde trucs voor nodig.