Langer zelfstandig thuiswonen

langer zelfstandig thuiswonen

Tegenwoordig kan je gelukkig steeds langer in je eigen huis wonen.  Elke levensfase vraagt iets anders van je huis. Gun je zelf optimaal wooncomfort. Smart Home Specialist staat voor je klaar om hierbij te helpen.

Om je eenvoudig overzicht te geven over alle mogelijke oplossingen hebben we deze verdeeld in 3 groepen. Veiligheid, comfort en energiebesparing.

Laat je inspireren door onze oplossingen. Wanneer je vragen hebt, aarzelt niet en neem contact met ons op. We helpen je graag verder!

  • Altijd vrijblijvend advies op maat
  • Installateurs in heel Nederland
  • Langer zelfstandig thuiswonen
  • Maximale beveiligd systeem
  • Leef in comfort thuis

UITWERPSTOPCONTACT

De Busch-Servicewandcontactdoos is uitermate geschikt als u moeite heeft met het uittrekken van een stekker uit een stopcontact. Bij deze Busch-Servicewandcontactdoos kan met een lichte druk op de draaikring de stekker worden verwijderd.

Eenvoudig verwijderen

Stekkers kunnen vaak erg strak in het stopcontact zitten. Niet elke stekker heeft ook een prettige greep om de stekker eenvoudig te verwijderen. Hier is de Busch-Servicewandcontactdoos een ideale oplossing voor.

Ook met natte handen zijn stekkers soms lastig te verwijderen, zoals in de keuken tijdens het koken of schoonmaken. Er kunnen meerdere servicewandcontactdozen naast elkaar worden geplaatst in één afdekraam.

INFOLICHT

De Busch-Infolicht is de ideale verlichting voor als u niet meer goed de weg weet of bang bent deze kwijt te raken. Op de lamp en op de schakelaar staat een duidelijk icoon die u vertelt waar u bent en welke richting u op gaat.

Combineren en helemaal naar uw wens

De Busch-Infolicht is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en met verschillende pictogrammen. De Busch-Infolicht is te combineren met de Busch-iceLight®, deze schijnt in vier lichtrichtingen naar buiten. En om ervoor te zorgen dat het pictogram bijzonder goed te herkennen is, schijnt het licht ook naar voren.

De Busch-Infolicht is uiteraard aan te sluiten op een bewegingsmelder. Het licht brandt dus alleen als het nodig is.

SLIMME BEWEGINGSMELDER

De bewegingsmelder is de ideale besturing voor verlichting en verwarming en airconditioning. Bruikbaar in gang, woonkamer, slaapkamer en badkamer. De kleinste beweging wordt gedetecteerd en het licht gaat aan. Veilig en comfortabel als u bijvoorbeeld ’s nachts uw bed uit gaat.

Licht en verwarming wanneer nodig

De bewegingsmelder zorgt ervoor dat alleen het licht brandt en de verwarming aan is op het moment dat het nodig is. Zo bespaart u een hoop energie. Het kleine bolletje in het plafond is bijna niet zichtbaar en in meerdere uitvoeringen verkrijgbaar.

De bewegingsmelder biedt naast comfort ook een veilige woonomgeving. Ze verjagen inbrekers, het licht wordt ook ingeschakeld als u op vakantie bent. Het juiste model is woningafhankelijk. Dit hangt af van de hoogte van het plafond en de grootte van de ruimte. Maar ook voor u is er een optimale oplossing.

raammelder

RAAMMELDER

Hoe vaak hoort u het, insluipers in huis via het slaapkamerraam. Met de raammelder is het vergeten open raam verleden tijd. Met de raammelder WaveLINE kunt u in 1 oogopslag zien of er nog ramen of deuren openstaan.

Draadloos en radiogestuurd

De raammelders worden eenvoudig tussen de handgreep en het kozijn geïnstalleerd. De huidige handgreep kan worden behouden. Ze werken direct na montage, ze detecteren niet of het kozijn gesloten is maar in welke stand de handgreep staat.

Het systeem werkt draadloos en radiogestuurd. Het led-display WaveLINE geeft aan, of het raam geopend, gekanteld of gesloten is. Door middel van een rode, gele of groene kleurweergave. Mocht deze raammelder niet geschikt zijn voor uw ramen of deuren is er een alternatieve universele melder.

noodlicht

NOODLICHT

De stroom valt uit, in Nederland gebeurd dit nog steeds regelmatig. Dus u moet op zoek naar de zaklamp of kaarsen? Maar waar? Door het plaatsen van noodlicht, bent u gegarandeerd van 3 uur verlichting bij stroomuitval.

Altijd een veilige omgeving

Het noodlicht is ideaal geschikt voor het verlichten van donkere plekken zoals kelders en gangen, maar met zijn design past het licht ook op andere plaatsen in het huis zoals woonkamer of keuken.

De vier witte LED’s in het licht zorgen voor helder licht zodat u altijd genoeg zicht heeft. Het licht is ook geschikt voor normaal gebruik dan is deze ook in te stellen op blauw licht. De noodfunctie wordt altijd ingeschakeld met wit licht.

MULTIFUNCTIONELE LICHTSCHAKELAAR

MULTIFUNCTIONELE LICHTSCHAKELAAR

U hele huis moet u door voordat u alle lichten aan heeft gedaan. Niet alleen in de woonkamer maar ook in gang en keuken wilt u altijd een lampje aan. Met de ZigBee Light Link kunt u tegelijkertijd verschillende lichten bedienen.

Eenvoudige uitbreiding

Lichtscènes kunt u flexibel inzetten met de ZigBee Light Link. Door het toetsen van een enkele schakelaar kunt u al het licht in de keuken dimmen en in de woonkamer feller laten branden.

Het systeem kan ook van afstand worden bediend en is uitermate geschikt voor vervanging van het huidige schakelmateriaal. Met een kleine uitbreiding heeft u al het comfort dat u alles vanaf 1 plek kunt bedienen.

PLAKSYMBOOL MET RELIËF

PLAKSYMBOOL MET RELIËF

Heeft u meerdere schakelaars op de muur en vindt u het ook wel eens lastig om precies te onthouden welke schakelaar voor welke lamp of ander apparaat is? Met een plakbaar symbool kunt u zich niet meer vergissen.

Zien en voelen voor extra gemak

Het symbool is niet alleen duidelijk zichtbaar, u kunt het ook voelen. Het symbool heeft een reliëf waardoor bijvoorbeeld ook in het donker of als u slechtziend bent een onderscheid kan maken.

De symbolen zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Bijvoorbeeld in de vorm van een lampje, een sleutel, een stopcontact en een bel. De symbolen zijn tevens weer eenvoudig en zonder plakresten te verwijderen.

comfortschakelaar sfeer

COMFORTSCHAKELAAR

De Busch-comfortschakelaar is niet alleen een normale lichtschakelaar. Door verschillende functies kan deze gestuurd worden zonder aanraking, op beweging, op tijd of met de hand zoals een normale lichtschakelaar. Hygiënisch en comfortabel, u of uw bezoek hoeft niet meer op zoek naar het lichtknopje en het licht brandt niet als het niet nodig is.

Meer informatie

De Busch-comfortschakelaar is bijvoorbeeld toepasbaar in trappenhuizen of in de gang. Een tijdschakelaar gaat na een bepaalde periode uit, maar de Busch-comfortschakelaar ziet dat u nog aanwezig bent en het licht blijft branden. Het is ook mogelijk dat het licht aangaat op beweging maar als u de ruimte verlaat u wel zelf het licht uit moet doen. Bijvoorbeeld als u rustig stil zit in de woonkamer blijft het licht wel branden als u aanwezig bent, maar is wel vanzelf aangegaan door de binnenkomst. U ziet meteen waar u loopt.

AANWEZIGHEIDSMELDER

De Busch Aanwezigheidsmelder KNX zorgt voor een extra controle in huis. De aanwezigheidsmelder detecteert beweging. Als deze een aantal uur geen beweging heeft gedetecteerd stuurt het systeem een alarm uit naar thuiszorg of uw kind. Het systeem kan naast de alarmering ook licht en klimaat besturen.

Alles wordt gedetecteerd

De Busch Aanwezigheidsmelder KNX heeft een reikwijdte van twaalf meter en is dus geschikt voor de meeste ruimtes. De kleinste bewegingen worden gedetecteerd, zo worden ook de bewegingen van zittende personen geregistreerd.

Aangesloten licht kan in tweeën worden geschakeld. Altijd de juiste sfeer en wel zo veilig. Er hoeft nooit meer in het donker gezocht te worden naar het lichtknopje. De Busch-Aanwezigheidsmelder KNX is verkrijgbaar in de kleuren alpinwit en aluzilver.

MULTIFUNCTIONELE AFSTANDSBEDIENING

MULTIFUNCTIONELE AFSTANDSBEDIENING

Opstaan zodra u een lamp wilt aandoen of de zonwering naar beneden wilt doen is nu verleden tijd. Met de handige draadloze handzender kunt u van elke plek in huis de apparatuur bedienen. Alle functies of scenes zijn eenvoudig met één druk op de knop op te roepen.

Combineren, schakelen en scènes

De handzender is te combineren met de wandzender. Deze twee communiceren uitstekend met elkaar. De instellingen van de wandzender zijn met de keuzetoetsen eenvoudig te bedienen.

Schakelen, dimmen, jaloezie bewegen of scènes oproepen: met de elegante zender heeft u alles in eigen hand, waar u ook bent.

VISUELE BELMELDER

VISUELE BELMELDER

Wilt u ook niet alleen horen als de bel gaat maar ook een lichtseintje krijgen? Dit kan met de Busch-Welcome® audio-binnenpost met display. De verlichting schakelt aan als er iemand aanbelt. Deze binnenpost is door zijn ontwerp geschikt voor in elke kamer.

Overzichtelijk en verlicht

Het systeem is uitstekend te combineren met lichtschakelaars en stopcontacten ook in huidige systemen. De binnenpost heeft een handsfree-spreekfunctie en ruisonderdrukking voor geluiden van de omgeving.

De belangrijkste functies worden overzichtelijk weergegeven. Oproepbeantwoording, deuropener en verlichting kunnen met het display op ieder moment eenvoudig worden geactiveerd. U kunt kiezen uit vijf beltonen. Het volume van de beltonen en voor de handsfree-installatie kan naar wens worden ingesteld.

 

Benaderingsschakelaar

BENADERINGSSCHAKELAAR

De benaderingsschakelaar is de ideale verlichtingssturing. Gebaren zijn genoeg. Door de infraroodtechniek is het daadwerkelijk schakelen van de lichtknop niet meer nodig. Maar in de buurt komen is genoeg. Hygienisch en comfortabel.

Handen vol? Geen probleem.

Geen aanraking is meer nodig. De sensor herkent de beweging van de hand. Het licht wordt ingeschakeld. Vijf centimeter is voldoende om de sensor te activeren. Dankzij de herkenning is een actieve infraroodtechniek mogelijk.

Niet alleen is de benaderingsschakelaar hygiënisch maar de schakelaar zorgt ook voor meer comfort. Met de handen vol hoeft u alleen maar in de buurt te komen van de schakelaar en het licht gaat aan.

Producten voor deuropener

Deuropener met vingerafdruk 

Vanaf nu hoeft u niet meer op zoek naar uw sleutel als u met uw boodschappen voor de deur staat. Maar u hoeft nu ook niet meer op te staan als uw familieleden of de vaste thuiszorgmedewerker voor de deur staat.

Bij hek of bij deur

Met de Busch-Welcome® vingerafdrukmodule kunt u maximaal 64 personen toegang geven tot uw woning door middel van hun vingerafdruk.
U kunt de afdrukken direct programmeren en eventueel ook verwijderen. U bepaalt zelf wie er toegang tot uw woning heeft. Het systeem is waterdicht en is zo te installeren bij de voordeur of bij het hek.

Deuropener met pasje 

Een pasje om uw woning binnen te komen is handig maar ook veilig. U hoeft niet meer die zware sleutels bij u te dragen. Iedereen met een pasje kan uw huis betreden, dit is handig voor familie of voor de thuiszorgorganisatie.

Toegang ook via smartphone

De Busch-Welcome® transpondermodule is ook te koppelen met uw smartphone. Met de app opent de telefoon uw voordeur. U kunt een onbeperkt aantal personen toegang geven tot uw huis.
Deze module is te combineren met een camera, de toetsenmodule of de vingerafdrukmodule. U kunt de installatie naar wens uitbreiden. Het systeem is waterdicht en is zo te installeren bij de voordeur of bij het hek.

deuropener met pasje

deuropener met pasje

kindvriendelijke stopcontact

KINDVRIENDELIJK STOPCONTACT

Komen uw kleinkinderen ook wel eens op visite? Toch bent u er altijd alert op dat ze niet in de buurt van de stopcontacten komen. Door extra aanraakbeveiliging heeft u hier geen omkijken meer naar.

De wandcontactdoos met aanraakbeveiliging is verkrijgbaar in veel verschillende designs zodat ze in iedere woning toepasbaar zijn bijpassend bij het huidige schakelmateriaal. De vergrendeling van de wandcontactdoos opent alleen bij het gelijktijdig drukken op beide openingen.

De wandcontactdoos heeft verder precies dezelfde werking, het wordt ook niet lastiger om een stekker erin te steken. De aanraakbeveiliging is verbonden met het stopcontact en daarom niet verwijderbaar.