Energiebesparing en domotica

Bij het gebruik van meer techniek in huis, zal je waarschijnlijk ook wel denken dat je meer energie gaat gebruiken. Juist niet!

Met automatische huisbesturing bespaar je energie. Niet alleen is alles heel goed te monitoren? Maar doordat er alleen energie verbruikt wordt waar het nodig is, scheelt dit flink.

Met een energie-monitoringstool, kan je niet alleen zien wat je wanneer verbruikt en waar je nog verder op kunt besparen, maar als je je eigen energie opwekt kan je exact zien wat je daarvan weer verbruikt. Dit alles is precies bij te houden met een app op je smartphone of tablet.

Alle voordelen op een rij

Waarom kies je voor de Smart Home Specialist?
  • Altijd een Up-to-date systeem
  • Maximale beveiligd systeem
  • Altijd vrijblijvend advies op maat
  • Installateurs in heel Nederland
  • Smart Home kennis partner

Wat is er o.a mogelijk met energie scenes?

Energie efficiëntie

Pak de problemen aan bij de bron. Voor het besparen van energie zijn veel mogelijkheden, maar ook veel handige functies die je hierbij kunnen helpen. Lampen zijn tegenwoordig heel energiebesparend maar wat als ze niet eens aan hoeven staan?

Stel je eens voor. Waar je ook in huis komt gaan lampen alleen aan als het daglicht niet toereikend is. Zo staat de verlichting nooit aan als dat niet nodig is. Als jij de ruimte verlaat gaat de verlichting automatisch weer uit. In plaats van de lampen aan gaan de gordijnen open.

Temperatuur regeling

Op een duurzame manier omgaan met energie is meer regel dan uitzondering. Naast de nodige kennis moet je ook constant bezig blijven om alle opties optimaal te benutten.

Stel je eens voor, het is winter. Als de zon opkomt blijft vandaag de zonwering omhoog. De warmte van de zon wordt gebruikt om het huis op te warmen. Als de zon weer onder gaat gaan de gordijnen dicht om de warmte binnen te houden. Jouw huis is tijdens jouw aanwezigheid altijd op de juiste temperatuur.

Energie verdeling

Zelf energie opwekken en opslaan voor later als de zon niet schijnt. Het zou toch geweldig zijn als je alle energie optimaal en efficiënt kan regelen en gebruiken. Dit is mogelijk.

Stel je eens voor, de zon schijnt maar jij bent niet thuis en gebruik bijna geen stroom. Handig want nu kan je alle opgewekte stroom opslaan en later gebruiken. Bijvoorbeeld voor het opladen van je elektrische auto. Is de opslag al vol? Geen probleem. De vaatwassen en wasmachine gaan automatisch aan om zoveel mogelijk zonne-energie zelf te gebruiken. Wel zo efficiënt!

Voorkom fouten!

Domotica schaf je niet dagelijks aan. Maar wist je dat veel installateurs deze oplossingen ook niet dagelijks of wekelijks installeren? Dit is één van de redenen dat er veel fouten worden gemaakt bij de aanleg van Smart home oplossingen.
In dit whitepaper vertellen we je alles over de fouten, problemen en uitdagingen die je tegen kunt komen, zodat jij ze niet meer hoeft te maken!

    De smarthome-oplossingen en dus ook de producten zijn in te delen in 3 thema’s; comfort, veiligheid en energiebesparing.
    Stuk voor stuk zijn de producten slim. Of je nou voor een bedrade of een draadloze oplossing kiest.
    De producten helpen jou het leven makkelijker te maken. De basis van een smarthome begint eigenlijk altijd bij de verlichting. Op het moment dat de verlichting slim is ingeregeld kan je de rest eenvoudig koppelen. En hoe fijn is het om vanaf de bank de verlichting aan te zetten, of als je weggaat met 1 druk op de knop alles uit zet?

    Ontwerp jouw Smart Home binnen 1 minuut!

    Ga naar de calculator en bereken je kosten