Draadloze intercom mogelijkheden

1 tot 2 minuten lezen

Draadloze intercom mogelijkheden

Draadloze intercom mogelijkheden

Met een intercom weet u altijd wie er voor uw deur staat, voordat u de deur opent. Hierdoor kunt u heel wat vervelende situaties vermijden. Als u informatie inwint over de mogelijkheden van een intercomsysteem, dan is er een belangrijk onderscheid te maken tussen draadloze en bekabelde systemen. Het grote voordeel van een draadloze intercom is dat er aan de installatie geen hak- of breekwerk te pas komt. Maar werkt een draadloze intercom eigenlijk net zo goed en betrouwbaar als een bekabeld deurintercomsysteem?

Radiofrequenties

Zowel audio- als video intercoms kunt u in bekabelde en draadloze versies verkrijgen. Een draadloze intercom werkt op basis van radiofrequenties, meestal in de 2,4 GHz en/of 5,0 GHz-band. Het voordeel van 2,4 GHz is dat het signaal goed door de muren heen gaat; een nadeel is dat het vaker last heeft van storing door andere apparaten zoals magnetrons, draadloze luidsprekers, hoogspanningskabels, telefoons, enz. Bij de 5,0 GHz frequentie is dat juist omgekeerd.

Wanneer er storing op de radiofrequentie is, dan kunt u de verbinding met uw draadloze intercom geheel of gedeeltelijk verliezen. Of u hoort bijvoorbeeld wel de bel, maar u kunt niet terugspreken. Ook een mogelijk gevolg van een storing is dat de videoverbinding hapert of dat u de deur niet meer automatisch vanop afstand kunt openen via de elektrische deuropener.

Combinatie bekabelde en draadloze intercom

Zijn er bij u thuis of in de omgeving van uw woning heel wat mogelijke storingsbronnen? Dan kan het voor u interessanter zijn om voor een combinatie van een bedraad en draadloos intercomsysteem te kiezen. Dankzij de draadloze deurintercom monitor kunt u overal binnen uw woning communiceren, maar vanwege de bekabelde verbinding weet u zeker dat uw deurbel altijd overgaat als er gebeld wordt.

Een draadloze intercom is een onderdeel van Smarthome Domotica.

Blog

SonosLees blog
  • Sonos
  • 2 tot 4 minuten lezen