Domotica in de zorg

2 tot 4 minuten lezen

Domotica in de zorg

Domotica in de zorg

Domotica zorg wordt gebruikt om de kwaliteit van leven en wonen te verbeteren. Dankzij domotica zorg is het namelijk mogelijk om zorgtaken op afstand uit te voeren. Hier heeft de verzorger, maar ook degene die verzorging nodig heeft, erg veel voordeel bij. Meer comfort en meer veiligheid zijn dan ook directe gevolgen dankzij het gebruik van domotica zorg. Wilt u hier nog meer informatie over? Neem dan contact op met Uw Duurzame Installateur.

De mogelijkheden van domotica in de zorg

Wanneer u gebruik maakt van domotica zorg zullen er verschillende installaties en apparaten aan elkaar gekoppeld worden, waardoor ze als één geheel bestuurd kunnen worden. Deze moderne techniek zorgt ervoor dat het automatiseren en op afstand besturen van deze netwerken vanaf nu heel eenvoudig is. Deze technologie op het gebied van communicatie en informatie is dan ook heel goed toe te passen om zorgtaken een stuk gemakkelijker te maken. Doordat domotica zorg heel breed toepasbaar is ligt de keuze helemaal bij uzelf om te bepalen wat voor installaties en apparaten u aan wilt sluiten op het systeem. U kunt hierbij denken aan het op afstand gebruik maken van videocommunicatie, waardoor de verzorger te allen tijde contact kan hebben met de cliënt.

Daarnaast kan de cliënt ook in de gaten gehouden worden met behulp van sensoren. Dankzij deze sensoren kan er gebruik gemaakt worden van valdetectie, noodsituatiedetectie en dwaaldetectie. Zo krijgt de verzorger meteen een signaal wanneer er iets gebeurt, waardoor deze zo snel mogelijk te hulp kan schieten. Ook kan er gebruik gemaakt worden van camera’s, om bij te houden waar de cliënt mee bezig is en/of er veranderingen zijn in het gedrag of leefpatroon.

De voordelen van domotica in de zorg

Doordat verzorgers hun cliënten vanaf nu op afstand in de gaten kunnen houden, worden zorgtaken veel eenvoudiger. Ouderen en verstandelijk of lichamelijk gehandicapten kunnen op deze manier veel langer zelfstandig blijven wonen, aangezien mantelzorgers nu veel gemakkelijker kunnen helpen en op blijven letten. Zo zijn de mensen die zorg nodig hebben minder afhankelijk van zorg door verplegers in een verzorgingstehuis. Deze zorg krijgen ze nu namelijk gewoon in hun eigen huis op afstand. De voordelen van domotica zorg zijn dan ook:

  • Het vereenvoudigen van zorgtaken voor de verzorgers, waardoor hulpbehoevende langer zelfstandig kunnen blijven wonen.
  • Toename in de veiligheid van de hulpbehoevende, dankzij beveiligingssystemen die meteen een melding geven wanneer er iets aan de hand is.

Wanneer u geïnteresseerd bent in domotica zorg kunt u samen met Uw Duurzame Installateur kijken naar de mogelijkheden. Er wordt dan gekeken naar de verschillende opties die het beste binnen uw situatie passen, waardoor de domotica zorg altijd aan uw wensen zal voldoen. Ook kan Uw Duurzame Installateur dit systeem vakkundig voor u installeren, waardoor u al snel de voordelen van domotica zorg kunt ervaren. Daarnaast is het ook mogelijk om meer informatie te vragen of vrijblijvend een afspraak te maken. Wanneer u interesse heeft kunt u dan ook altijd contact opnemen met Uw Duurzame Installateur.

Blog

55 plus woningenLees blog
  • 55 plus woningen
  • 2 tot 4 minuten lezen
Beeld en geluid verbinding met voordeurLees blog
  • Beeld en geluid verbinding met voordeur
  • 2 tot 4 minuten lezen
Beste domotica systeemLees blog
  • Beste domotica systeem
  • 2 tot 5 minuten lezen