Deuropener

1 tot 3 minuten lezen

Deuropener

Deuropener

Ook als u ouder wordt nog in uw eigen woning kunnen blijven wonen, is de wens van velen. Gezondheidsklachten kunnen soms roet in het eten gooien en een aanzienlijke inbreuk vormen op uw zelfredzaamheid en comfort. Gelukkig zijn er verschillende hulpmiddelen en technologische snufjes op de markt die u helpen om, zolang het nog verantwoord is, zo zelfstandig mogelijk én in alle comfort en veiligheid te wonen en te leven. Eén zo’n praktisch hulpmiddel is een deuropener.

Comfort en veiligheid

Met een elektrische deuropener kunt u met één druk op de knop een deur openen, zonder dat u zelf naar de deur hoeft te lopen. Een deuropener kunt u koppelen aan een audio- of video-intercom, zodat u nog vóórdat u op de knop drukt precies weet wie u tot uw woning toelaat. Dankzij het intercomsysteem moet uw bezoeker zich eerst aan uw kenbaar maken en kunt u er ook nog (indien nodig) uitgebreid mee communiceren, om nare verrassingen zo veel mogelijk te voorkomen.

Wat is precies een deuropener?

Een deuropener is een elektrisch apparaat waarmee deuren op afstand ontgrendeld kunnen worden. De deuropener wordt ingebouwd in het deurkozijn en vervangt de vaste sluitplaat. Naast inbouw deuropeners zijn er nog opbouw deuropeners.

Wanneer u zich informeert over een deuropener zult u merken dat er deuropeners zijn met dagschoot en / of nachtschootuitsparing. Dit heeft te maken met de bediening van het slot. Bij een dagschoot wordt het slot met een deurkruk bediend; een nachtschoot met een sleutel. Veel deuren hebben zowel een dag- als een nachtschoot, omdat u ze zowel met een klink als met een sleutel kunt openen. De deuropener geeft door middel van een elektrische impuls de dagschoot van het mechanische slot vrij. Een deuropener met dag- en nachtschootuitsparing biedt de mogelijkheid dat de deur mechanisch kan vergrendeld worden. Er zijn ook deuropeners die uitgerust zijn met een zogeheten terugmeldschakelaar, zodat u op afstand weet of de deur gesloten is.

Speciale deuropener

Speciale deuren vragen om een speciale deuropener. Er zijn bijvoorbeeld brandwerende deuropeners verkrijgbaar of deuropeners voor vluchtdeuren. Wilt u een buitendeur of poort vanop afstand kunnen bedienen, dan kan een waterdichte deuropener geschikt zijn.

Wenst u graag meer informatie over de verschillende soorten deuropeners en de mogelijkheden die ze bieden? Vraag via deze website gerust een adviserend gesprek aan bij een professioneel installateur in uw buurt!

Blog

55 plus woningenLees blog
  • 55 plus woningen
  • 2 tot 4 minuten lezen
Alarm voor ouderenLees blog
  • Alarm voor ouderen
  • 2 tot 5 minuten lezen
Alarmknop ouderenLees blog
  • Alarmknop ouderen
  • 2 tot 5 minuten lezen