Deurintercom

1 tot 3 minuten lezen

Deurintercom

Deurintercom

Als u regelmatig naar programma’s zoals Opsporing Verzocht kijkt, weet u dat criminelen heel wat tactieken gebruiken om zich toegang tot uw woning te verlenen. Eén van de populaire technieken is oplichting. Ze bellen bij u aan en doen zich bijvoorbeeld voor als iemand van een nutsbedrijf of zelfs van de politie. Wanneer u vóórdat u de deur opent kunt zien wie er bij u aanbelt, kunt u het risico op nare verrassingen al flink beperken. Een deurintercom is een eenvoudige manier om altijd te weten wie er bij u voor de deur staat.

Hoe werkt een deurintercom?

Een deurintercom is een apparaat dat aan uw deur (of poort) geplaatst wordt en dat in verbinding staat met een apparaat in uw woning. Wanneer iemand aanbelt, kunt u met hem / haar communiceren via geluid en / of beeld. Er bestaan namelijk audio- en video-intercoms. Een audio-intercom zorgt ervoor dat u met de persoon voor uw deur / poort kunt praten. Een video-intercom is uitgerust met een camera zodat u op een (kleuren)display ook nog eens kunt zien wie aanbelt.

Een deurintercom met videoverbinding verkleint de kans dat mensen zich anders voordoen dan ze zijn, aanzienlijk. U kunt ook altijd vragen om extra legitimatie te laten zien als u het verhaal niet helemaal vertrouwt.

Deuropener

Wanneer u een deurintercom koopt, kunt u er ook een elektrische deuropener bijnemen. Dat is extra comfortabel, want u hoeft dan niet meer zelf naar de deur of poort te lopen om toegang te verlenen. Eén druk op de knop en de deur of poort gaat vanzelf open! Ideaal voor wanneer u slechter te been bent.

Grote keuze

Als u op zoek bent naar een deurintercom, zal het u opvallen dat u heel wat te kiezen heeft. Eerst en vooral tussen een bekabelde of draadloze deurintercom. Vervolgens tussen een audio- of video-intercom. En tot slot heeft u nog een ruime keuze in bedieningswijze en het soort en de grootte van het bedieningsdisplay. Zo zijn er intercomsystemen op de markt die u niet meer alleen met het bedieningsdisplay, maar ook door middel van een app op uw smartphone of tablet kunt bedienen. U kunt dan zelfs voor iemand de deur openen, ook al bent u zelf (nog) niet thuis. Bevindt uw voordeur zich in een wat afgelegen, donkere hoek? Er zijn ook intercomsystemen verkrijgbaar waarbij de verlichting automatisch aanspringt wanneer er op de bel wordt gedrukt, of die een foto / film nemen van de aanbeller en deze in het geheugen opslaan.

Weet u niet welke deurintercom het best bij u past? Neemt u dan via deze website vrijblijvend contact op met een professioneel installateur in uw buurt!

Blog

BewegingssensorLees blog
  • Bewegingssensor
  • 2 tot 4 minuten lezen
Beeld en geluid verbinding met voordeurLees blog
  • Beeld en geluid verbinding met voordeur
  • 2 tot 4 minuten lezen
Alarmknop ouderenLees blog
  • Alarmknop ouderen
  • 2 tot 5 minuten lezen