Bewegingsschakelaar

1 tot 3 minuten lezen

Bewegingsschakelaar

Bewegingsschakelaar

Gemak en veiligheid dat zijn de grote voordelen van een bewegingsschakelaar. Natuurlijk denk u meteen aan de verlichting als u aan een bewegingsschakelaar denkt. Logisch, het aanspringen van het licht op een toilet, gang of kelder. Dat klopt ook, maar er zijn nog veel meer apparatuur aan een bewegingsschakelaar te koppelen. Zoals de verwarming, airco of ventilatie.

Er zijn tal van toepassingen voor een bewegingsschakelaar. In elke ruimte kan er gebruik van worden gemaakt en natuurlijk ook buiten. De verlichting aan of iets feller dan iemand dichter bij uw huis komt. Wel zo veilig en ook zo gastvrij.

In huis

Om, maar eens te beginnen in het kleinste kamertje. De verlichting springt aan zodra de deur opengaat of er beweging wordt gedetecteerd. Handig, geen lichtknopje meer, handig voor de kinderen die het licht steeds vergeten uit te doen, maar ook beter voor de hygiëne. De ventilatie kan natuurlijk ook meteen hierop worden aangesloten, een einde aan de vieze luchtjes!

Van het toilet naar de slaapkamer

’s Nachts uit bed? Bah? Maar ja, als uw kind wakker wordt of u moet eruit voor de sanitaire stop is het toch echt noodzakelijk. Maar u wilt uw partner toch niet wekken en heeft geen zin in dat felle grote licht. Met een bewegingsschakelaar onder het bed gaat de verlichting aan, kleine lampjes van onder het bed helemaal richting bad- of kinderkamer.

De kelder en de wasruimte

Er zijn natuurlijk altijd donkere ruimtes in huis waar u misschien niet elke dag komt en als u er komt maar eventjes. Ook een goede plek voor een bewegingsschakelaar. Uw handen vol met was of de boodschappen opgestapeld. Niet echt een handje vrij om de lichtschakelaar te zoeken.

De bewegingsschakelaar is verkrijgbaar in alle soorten, maten en designs. Altijd wel een geschikt voor uw slimme huis.

Blog

Betaalbare domoticaLees blog
  • Betaalbare domotica
  • 2 tot 4 minuten lezen
Domotica in de zorg thuisLees blog
  • Domotica in de zorg thuis
  • 2 tot 4 minuten lezen
Liever thuis oud worden door middel van domoticaLees blog
  • Liever thuis oud worden door middel van domotica
  • 2 tot 6 minuten lezen