Hoe is uw beveiliging?

1 tot 2 minuten lezen

Hoe is uw beveiliging?

Beveiliging

Vrijwel niets is fijner dan lekker thuiszijn. Maar dan wil je ook dat het veilig is. Een alarm alleen is toch al niet meer genoeg. Hoe eerder er onraad om het huis wordt gezien, des te eerder kunt u alarm slaan en de hulpdiensten waarschuwen.

Toegang

Natuurlijk staat uw huis altijd open voor gasten. Maar u moet het ze niet te makkelijk maken. U kunt de toegangscontrole net zo maken zoals u zelf wilt. Camerasystemen en een toegang met keycard, pincode of zelfs vingerafdruk.

Zelf zit u lekker de krant te lezen en ziet via tablet of mobiel wie er voor de deur staat. U hoeft dus niet naar het bedieningspaneel om de deur open te doen. Ook kan er automatisch een foto worden gemaakt van iedereen die aanbelt.

Alarmering

Mocht er toch een inbreker zijn gang kunnen gaan, wilt u natuurlijk dat de politie zo snel mogelijk wordt gealarmeerd. U kunt een paniekknop in huis laten installeren. Als u iets hoort, merkt of een alarm in huis gaat af, een druk op de knop en al het licht in huis gaat aan, de politie wordt ingeschakeld en de verlichting (Busch-MasterLight®) buiten gaat knipperen om zo de omgeving te waarschuwen en de politie de weg te wijzen.

Overige maatregelen

In huis kunt u tegenwoordig tal van veiligheidsmaatregelen treffen. Alle ramen en deuren kunt u voorzien van een raammelder. Zodra u het huis verlaat geeft het systeem aan waar er nog een deur of raam openstaat. Ook kunt u rolluiken of jaloezieën automatisch laten zakken en daar een glasbreukmelder bij laten plaatsen. Zo is het huis een stuk minder toegankelijk. En als er glas breekt krijgt u een waarschuwing op telefoon, tablet of gaat er een alarm af.

Blog

Alarmknop ouderenLees blog
  • Alarmknop ouderen
  • 2 tot 5 minuten lezen
Langer en veiliger thuis wonen met behulp van domoticaLees blog
  • Langer en veiliger thuis wonen met behulp van domotica
  • 2 tot 4 minuten lezen