Wat is een slimme aan uit schakelaar?

2 tot 4 minuten lezen

Wat is een slimme aan uit schakelaar?

De aan uit schakelaar, wie kent hem niet? De aan uit schakelaar is de schakelaar die vrijwel iedereen wel ergens in zijn huis of werkplek heeft geïnstalleerd. Eigenlijk is deze schakelaar vooral bekend als lichtschakelaar. Maar met een aan uit schakelaar kan u nog veel meer! Smart Home Specialist kan u vertellen wanneer een aan uit schakelaar het beste gebruikt kan worden. En uiteraard kan u ook het installatiewerk met een gerust hart aan Smart Home Specialist over laten.

Functie van de aan uit schakelaar

De functie van de aan uit schakelaar is dat u met één druk op de knop bijvoorbeeld het licht ‘aan’ of ‘uit’ kunt schakelen. Een aan uit schakelaar kunt u als schakelaar aan de wand vinden; bijvoorbeeld om het licht of elektrische rolluiken of zonwering te bedienen. Maar ook de meeste apparaten zijn van een dergelijke aan en uit knop voorzien. Van het koffieapparaat tot de computer: allen zijn ze met slechts 1 knop aan of uit te zetten. Tegenwoordig zijn ook de meeste contactdozen met een aan uit schakelaar uitgerust, zodat u met slechts 1 druk op de knop alle apparaten, die door de contactdoos van stroom voorzien worden, tegelijk kunt bedienen.

Wat kan Smart Home Specialist voor u betekenen?

Hoe eenvoudig het principe ook is, toch schuilt er achter de aan uit schakelaar wel de nodige techniek. De schakelaar is een poort tussen geleidende delen. Wanneer de poort wordt gesloten (‘uit’) wordt de elektrische stroom onderbroken; in de open-stand (‘aan’) wordt de elektrische stroom doorgelaten. Om dit te kunnen, is het belangrijk dat de schakelaar van goed isolerend, onbrandbaar en niet-hygroscopisch (niet-wateraantrekkend) materiaal is gemaakt. Daarnaast is het belangrijk dat de aan uit schakelaar niet week wordt wanneer het verwarmd wordt.

Smart Home Specialist kan u helpen bij uw keuze voor een degelijke aan uit schakelaar. Natuurlijk moeten schakelaars aan diverse kwaliteitseisen voldoen, voordat ze op de markt komen, maar het is natuurlijk wel noodzakelijk dat de aan uit schakelaar geschikt is voor wat u hem wilt gebruiken, bijvoorbeeld wat stroomsterkte en spanning betreft. Daarnaast kunt u vaak ook kiezen tussen een inbouw of opbouw aan uit schakelaar. Omdat Smart Home Specialist ook altijd energiebesparing in het achterhoofd houdt, kunt u bij hem ook gerust zijn van een duurzame oplossing, die zowel aan uw portemonnee als aan het milieu denkt.

Neem geen risico met elektriciteit

Wanneer u geen kaas heeft gegeten van elektra, is het verstandig om voor de installatie van een aan uit schakelaar een vakman te laten komen. De gevolgen van een foutieve installatie kunnen immers aanzienlijk zijn. Denk maar aan defecten, kortsluiting en brand, maar ook schokgevaar voor uzelf. Neem daarom geen enkel risico en neem op het vlak van elektrotechnische installaties alleen genoegen met vakwerk. Neem dan gerust contact op met Smart Home Specialist voor meer informatie of maak vrijblijvend een afspraak!

Blog

Alarm voor ouderenLees blog
  • Alarm voor ouderen
  • 2 tot 5 minuten lezen
DeurintercomLees blog
  • Deurintercom
  • 1 tot 3 minuten lezen
Zelfstandig wonenLees blog
  • Zelfstandig wonen
  • 1 tot 3 minuten lezen