55 plus woningen

2 tot 4 minuten lezen

55 plus woningen

55 plus woningen

Wordt uw eigen woning te groot nu uw kinderen uit het huis zijn? Begint het lastiger te worden om de grote tuin, waarin u jarenlang met plezier heeft getuinierd, te onderhouden? Denk nu al aan uw wooncomfort van later! Stel uzelf eens de vraag of uw huidige woning nog wel voldoet wanneer u ouder wordt? Misschien is een verhuis naar één van de comfortabele 55 plus woningen in uw buurt wel een goede optie!

Wat zijn 55 plus woningen?

Zeg niet zomaar ‘bejaardenwoningen’ tegen 55 plus woningen. De 55-plussers van tegenwoordig staan immers nog middenin het leven: ze zijn actief, sociaal,… De 55 plus woningen van vandaag zijn er helemaal op ingericht dat 55-plussers hier comfortabel en veilig oud kunnen worden. Het is geen woning waar u achter de geraniums hoeft te zitten; maar een woning die zodanig gebouwd en ingericht is dat u er van alle gemakken voorzien bent.

55 plus woningen zijn gelijkvloers, dus u hoeft in uw eigen woning geen trappen meer te lopen. In de gemeenschappelijke ruimten en gangen zijn naast trappen altijd ook liften voorzien. In een 55 plus woning zijn alle ruimtes rolstoelvriendelijk: brede gangen, geen dorpels onder deuren en ook wc en douche zijn goed toegankelijk. In de badkamer kan al een toiletverhoger voor handen zijn en beugels in bad en een kruk in de douche zijn al standaard aanwezig. Vaak zijn in 55 plus woningen ook allerlei domotica applicaties voorzien en is er een video-intercomsysteem, zodat u altijd kunt zien wie er bij u aanbelt. Op die manier kunt u er zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen.

Extra voordelen 55 plus woningen

Het grote voordeel van 55 plus woningen is dat ze toekomstgericht zijn. Ook als uw gezondheid het laat afweten, kunt u hier meestal in alle comfort blijven wonen. U kunt dan immers een beroep doen op extra voorzieningen, zoals persoonlijke hulp en zorg op maat, hulp in de huishouding (glazenwasser, schoonmaker), ‘tafeltje dekje’ voorzieningen (eten op kamer of in eetzaal) enz. Ook kunnen er ‘noodtouwtjes’ of ‘alarmknoppen’ zijn / geïnstalleerd worden, zodat u iemand kunt roepen wanneer u in nood verkeert.

Nog een voordeel is dat in complexen van 55 plus woningen sociaal contact tussen de bewoners gestimuleerd wordt. Vaak is er bijvoorbeeld een centraal dagverblijf of recreatiezaal aanwezig en soms worden er gezamenlijke activiteiten georganiseerd. Ook is er een mooi ingerichte tuin. Het is altijd een fijn vooruitzicht dat u er, wanneer u ouder wordt, niet helemaal alleen voor komt te staan.

Ook aan veiligheid is gedacht in 55 plus woningen. De centrale ruimtes zijn voorzien van toegangscontrole, alarminstallatie, camerabewaking, dag- en nachtverlichting, brandveiligheid en ontruimingsvoorzieningen enz. Tot slot zijn 55 plus woningen altijd wel goed gelegen: dicht bij openbaar vervoer, winkels, openbare voorzieningen, enz.

Uw eigen woning voorbereiden op de toekomst

Ziet u zich nog niet meteen weggaan uit uw eigen woning en verhuizen naar een 55 plus woning? Soms kunt u al met enkele kleinere aanpassingen uw eigen woning comfortabeler en veiliger maken, zodat u hier toch tot op uw oude dag kunt blijven wonen. Neemt u via deze website gerust contact op met een professioneel installateur in uw buurt voor advies over alle mogelijkheden om in alle comfort en veiligheid thuis te kunnen blijven wonen.

Blog

Draadloze intercom mogelijkhedenLees blog
  • Draadloze intercom mogelijkheden
  • 1 tot 2 minuten lezen
Levensloopbestendig wonenLees blog
  • Levensloopbestendig wonen
  • 1 tot 2 minuten lezen
SonosLees blog
  • Sonos
  • 2 tot 4 minuten lezen